Urheilijoita koskevat säännöt – yleisurheilu

1. Kilpailulisenssien hankinnan periaatteet

- Urheilijat eivät itse hanki ja maksa lisenssiä, vaan seura hankkii ja maksaa lisenssit. Kilpailulisenssi, mikä pitää sisällään vakuutuksen, hankitaan kaikille kahteen vanhimpaan talven ja kesän yu-harjoitusryhmiin kuuluville.

2. Ryhmälisenssit talven urheilukerholaisille

- Ryhmälisenssit hankitaan kaikille talven urheilukerholaisille, mikä pitää sisällään vakuutuksen, mutta ei kilpailulupaa.

3. Urheilijoiden osanottomaksujen korvausperiaatteet

- Seura maksaa urheilijan kilpailuiden osanottomaksuja kuitteja vastaan, mutta kuitenkin enintään 2 lajia/kisa periaatteella ja enintään 200 € vuodessa.

4. SM-kisakulujen korvausperiaatteet

- Seura maksaa urheilijan kilpailua edeltävän yön majoituksen. Tarvittaessa korvataan myös huoltajan/valmentajan majoittuminen. Suositaan kimppakyytejä ja jos kilpailut ovat lähellä katsotaan tilanteen mukaan, onko majoitukselle tarvetta. Seura maksaa sm-kisamatkoista kilometrikorvauksen johtokunnan vuosittain määrittelemän kilometrikorvauksen mukaan.

5. Urheilijoiden harjoitusleirien korvausperiaatteet

- Seuran edustusurheilijoille maksetaan piirileirit tai sitä tasokkaammat leirit esim. maajoukkueleirit kokonaisuudessaan. Muille urheilijoille korvataan puolet piirileirin kustannuksista. Elmo-leirit tai muut pienemmät leirit ovat omakustanteisia.

6. Valmentajien ja ohjaajien kouluttautuminen

- Seura maksaa valmentajien ja ohjaajien kouluttautumisen. Uusilta yleisurheiluryhmien pääohjaajilta ja valmentajilta edellytetään vähintään 1-tason yu-ohjaajakoulutusta tai muuta vastaavaa ohjaajakoulutusta. Kun seura maksaa kouluttautumisen, tulee ohjaajan/valmentajan sitoutua lähtökohtaisesti vähintään kahdeksi vuodeksi toimintaan.

7. Urheilijoiden velvoitteet seuraa kohtaan

- 11-vuotiaille ja vanhemmille urheilijoille vahva suositus edustaa seuraa pm-kisoissa ja seuracupissa. 9–10-vuotiaita kannustetaan osallistumaan ainakin seuracupiin ja mielellään myös pm-kisoihin. Kaikkien yleisurheiluryhmiin kuuluvien ja heidän vanhempiensa tulee seurata jopoxia aktiivisesti ja käydä merkkaamassa, onko tulossa harjoituksiin vai ei. Urheilijan tulee käyttää seuran kisa-asua ainakin seuracupissa, pm-kilpailuissa ja sm-kilpailuissa.

8. Valmennustuen piiriin kuuluvat urheilijat

- Johtokunta määrittelee, ketkä täyttävät edustusurheilijan kriteerit ja miten suuri valmennustuki on. Edustusurheilijan on oltava vähintään ko. vuonna 15 vuotta täyttävä tai sitä vanhempi.


Säännöt päivitetty yu-jaoston kokouksessa 10.8.2022