Marttilan Murto on vuonna 1906 perustettu yleisseura, jonka pääurheilumuodot ovat frisbeegolf, hiihto, jalkapallo, yleisurheilu ja harrasteliikunta. Marttilan Murto on yksi piirin vanhimmista seuroista. Seuraan kuuluu noin 400 jäsentä. Yksi syy seuramme saamaan vankkaan kannatukseen on se, että Murto on paikkakunnan ainoa urheiluseura.

Seuraa johtaa johtokunta, johon kuuluvat seuran puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Seurassa on neljä jaostoa: frisbeegolf, harrasteliikunta, palloilu ja yleisurheilu.

Marttilan Murron urheilijat ovat 1990-luvun alussa menestyneet erityisesti yleisurheilussa. Pasi Mattilan johdolla kestävyysjuoksijamme saavuttivat useita SM-mitaleita. Sen sijaan 1990-luvun loppu ja 2000-luvun alku ovat puolestaan olleet hiihtäjiemme menestysaikaa. Krista Uusitalo on tuonut useamman SM-mitalin nuorten kisoista. Lisäksi hänellä on nuorten MM-kisoista viestikultaa. 2000-luvun alussa nuoret yleisurheilijat ovat olleet otsikoissa: Dora Litja, Anne Hakala, Taneli Vuori ja Ilona Vuori ovat menestyneet sekä piirin että valtakunnan tasolla. Tällä hetkellä Ilona Vuori on seuramme menestynein urheilija. SM-mitali kuulantyönnöstä oman ikäisten kisoista sekä 2016 että 2017. Kunnan toteuttama urheilukentän peruskorjaus valmistui 2024, jonka ansiosta seuralla on nyt loistava mahdollisuus kehittää ja nostaa yleisurheilun tasoa.

Seura täytti vuonna 2006 100 vuotta. Samoihin aikoihin aloitimme seurassamme myös jalkapallon harrastamisen. Aluksi saimme yhden joukkueen piirin sarjoihin. Tällä hetkellä joukkueita on noin kymmenen. Olemme saaneet innokkaiden pelaajien lisäksi myös valmentajia ja joukkueenjohtajia mukaan. Innostus jalkapalloon on tällä hetkellä suuri. Kunta rakennutti Marttilaan vuonna 2013 upean Marttilan jalkapallonurmen, tekonurmikentän.

Seuramme varainhankinnasta talkootyö muodostaa huomattavan suuren osuuden. Kunnan toiminta-avustus sekä yhteistyösopimukset paikkakunnan yritysten kanssa ovat myös tärkeä tulonlähde. Seura julkaisee Marttilan Murron vuosijulkaisua joka toinen vuosi. Jaostoilla on lukuisia omia varainhankintamuotoja, kuten buffetin pito tapahtumissa, kunnan ja yritysten tiedotteiden jako ja inventaarioapu. Seuramme toivoisi etenkin lasten ja nuorten vanhempia enemmän mukaan toimintaan. Tänä päivänä olisi tärkeää, että myös vanhemmat olisivat aidosti kiinnostuneita lastensa harrastuksista.

Seuramme on osallistunut aktiivisesti myös liikuntapaikkarakentamiseen Marttilassa. Murto rakensi vuonna 2014 skeittipuiston Martintalon pihalle lasten ja nuorten iloksi. Vuonna 2016 valmistui kuntoradan sekä frisbeegolfradan pidennys Marttilan kunnan Leader-hankkeena, jossa seura toteutti talkootyön osuuden. Talkootyön määrä oli komeat 700 tuntia. Marttilan kunnassa on tällä hetkellä 7 km valaistua kuntorata/latua ja frisbeegolfrata, jossa on 22 väylää.

Marttilan Murto on saanut viime vuosien aikana kaksikin huomattavaa rahalahjoitusta. Näiden lahjoitusten avulla seura rakensi vuonna 2017 kuntoportaat Marttilan liikuntakeskukseen ja 2018 seuran tiedotusta tehostettiin Jopox-järjestelmän avulla. Jopox otettiin käyttöön maaliskuussa 2018.

Viime vuosien suurin saavutus lienee 2021 keväällä saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön seura-avustus, jolla seuraan palkattiin 50 % seuratyöntekijä, joka ensisijaisesti toteuttaa matalan kynnyksen liikuntaa lapsille ja nuorille. Toiminnassa ei ole valmennuksellisia tai kilpailullisia tavoitteita ja toiminta on osallistujille maksutonta. Hankkeen päätyttyä seura on edelleen pystynyt jatkamaan seuratyöntekijän palkkausta kunnan, yritysten ja yksityishenkilöiden avustusten ja lahjoituksien ansiosta.