Seuran esittely

Marttilan Murto on vuonna 1906 perustettu yleisseura, jonka pääurheilumuodot ovat hiihto, yleisurheilu, palloilu ja frisbeegolf. Marttilan Murto on eräs piirimme vanhimmista seuroista. Seurassamme on noin 700 jäsentä, joka tarkoittaa sitä, että joka kolmas marttilalainen on seuramme jäsen. Muutamia urheilijoita on kuntamme ulkopuolelta, kuitenkin Murto on nimenomaan marttilalaisten urheiluseura. Yksi syy seuramme saamaan vankkaan kannatukseen on se, että Murto on paikkakunnan ainoa urheiluseura.

Marttilan Murron urheilijat ovat 90-luvun alussa menestyneet erityisesti yleisurheilussa. Pasi Mattilan johdolla kestävyysjuoksijamme saavuttivat useita SM-mitaleita. Sen sijaan 90-luvun loppu ja 2000-luvun alku ovat puolestaan olleet hiihtäjiemme menestysaikaa. Krista Uusitalo on tuonut useamman SM-mitalin nuorten kisoista. Lisäksi hänellä on nuorten MM-kisoista viestikultaa. Viime vuosina menestystä ovat taas tuoneet nuoret yleisurheilijat: Dora Litja, Anne Hakala ja Taneli Vuori ovat menestyneet sekä piirin että valtakunnan tasolla. Dora on ollut usean vuoden ajan ikäistensä Suomen ykkönen korkeushypyssä.

Seura täytti v. 2006 100 vuotta. Samoihin aikoihin aloitimme seurassamme myös jalkapallon harrastamisen. Aluksi saimme yhden joukkueen piirin sarjoihin. Tällä hetkellä joukkueita on jo kymmenen. Olemme saaneet innokkaiden pelaajien lisäksi myös valmentajia ja joukkueenjohtajia mukaan. Innostus jalkapalloon on tällä hetkellä suuri. Kunta rakennutti Marttilaan vuonna 2013 upean jalkapallonurmen, tekonumikentän. 

Seuramme varainhankinnasta talkootyö muodostaa huomattavan suuren osuuden; kunnan toiminta-avustus sekä muutama yhteistyösopimus paikkakunnan yritysten kanssa ovat muut tärkeät tulonlähteet. Jaostoilla on lukuisia omia varainhankintamuotoja, kuten aurausviittojen pystytys, puffetin pito monenlaisissa eri tilaisuuksissa, inventaarioapu, kunnan ja yritysten tiedotteiden jako jne. Seuramme toivoisi etenkin lasten ja nuorten vanhempia enemmän mukaan toimintaan. Tänä päivänä olisi tärkeää, että myös vanhemmat olisivat aidosti kiinnostuneita lastensa harrastuksista.