Juoksukoulu

Islanti 2014

JUOKSUKOULU MARTTILASSA

 

Marttilan Murron juoksukoulu perustettiin syksyllä 2008. Idea lähti liikkeelle, kun mietittiin Marttilan kunta 600-vuotta liikunnallisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Tällöin kunnan vapaa-aikalautakunta ja Marttilan Murto ideoivat yhdessä juoksutapahtuman ja samalla päätettiin perustaa juoksukoulu, jonka avulla voidaan harjoitella yhdessä tulevaa juoksutapahtumaa varten. Mukaan lähti toistakymmentä juoksemisesta kiinnostunutta harrastajaa, joukossa myös aloittelijoita. Ryhmän tavoitteena oli juosta joko kymppi tai puolimaraton.

 

Ryhmän koko ja osallistujat ovat muuttuneet, mutta alusta asti mukaan lähteneitä harrastajia on mukana edelleenkin. Tällä hetkellä ryhmässä on 9 harrastajaa. Vuoden 2013 keväällä järjestettiin SUL:n räätälöimä juoksukoulu ja se toikin mukavasti uusia harrastajia mukaan.

 

Juoksukoulun treeniajat:

 

maanantai klo 18.30 lyhyehkö lenkki (noin 6-9 km)
torstai klo 19.30 lenkki
sunnuntai klo 17.00 pitkä lenkki tai joka toinen viikko myös lihaskuntoharjoitus


Juoksukoululaiset ovat osallistuneet vuosittain Marttilan Murron omaan hölkkätapahtumaan, joka järjestetään aina pääsiäislauantaina. Lisäksi ohjelmaan ovat kuuluneet mm. Forssan suvi-ilta. Osa ryhmästä on juossut maratoneja tai puolimaratoneja myös ulkomailla, mm. Praha, Riika, Tallinna,  Barcelonan lähellä ollut tapahtuma, Vilna, Geneve, Leiden, Reykjavik ja vuonna 2015 Bremen. Nämä juoksutapahtumat ovat selvästi lisänneet juoksukoululaisten motivaatiota myös treenaamiseen.

 

Tällä hetkellä jatketaan nykyisellä kokoonpanolla ja myöhemmin ilmoitellaan taas, kun uusi ryhmä aloittaa.

 

Yhteyshenkilö Kirsti Keskitalo, kirsti.keskitalo@marttila.fi